De Wijze in het Oosten

Project Nepal

Ik ben zojuist naar een bijeenkomst van Cross Borders geweest waar ik de andere vrijwilligers heb ontmoet die gedurende dezelfde periode als ik aan het werk zullen gaan in Nepal. We zijn in totaal met zn negenen, waarvan er 6 naar Kathmandu (en omstreken) zullen gaan en 3 naar Dhading. Ik ga samen met 2 andere vrijwilligers (Hanna en David) les geven op een school in Dhading, het bergdistrict tussen Kathmandu, Chitwan en Pokhara. Wij zullen er voornamelijk engelse les gaan geven, maar daar waar het nodig is kunnen wij ook hulp en uitleg geven bij rekenen, aardrijkskunde etc. We verblijven hier bij local familieswaar we ook mee kunnen eten(wat neer komt op 2-3maal daags dahl baat).Dhading is gelegenaan de voet van de Mount Manaslu (8163 meter) en er schijnt een fantastisch uitzicht te zijn over een groot gedeelte van de Himalaya-range. Eenmaal per 14 dagen kunnen we terug naar Kathmandu om ons een beetje 'op te kunnen frissen'. Ik heb er ontzettend veel zin in en ik kan niet wachten tot ik met eigen ogen de Himalaya kan bewonderen. Nog 1 week.....

Suus

Wauw wat een gave plek! ik ben heel benieuwd naar dat uitzicht! Kus

Maaike (mama van sasmita)

Hoi Rieke,

Bedankt voor je briefje. We zullen je zeker volgen. Ik ken de plaats niet, zal wel erg primitief zijn maar moet qua natuur wel erg mooi zijn. Tip: Wil je lekker relaxen en je hebt een beetje geld ga dan ipv Katmandu eens naar Chitwan national park. Heerlijk luxe in een lodge met een zwembad. Of Pokhora is ook erg rustig. Vanuit daar kan je een dagtocht doen of met 1 overnachting trekking om de berg Machapuchre (fishtaill) te zien. Prachtig met zonsopkomst. Echt een aanrader. Kathmandu is en heel interesante culturele stad maar wel druk en vies. Heel veel plezier.

Namaste

Maaike & Sasmita

Eerste Neaplese zin: Mero naam Rieke ho. (ik heet Riemke).

Hygiene tip: Ik wil je niet bang maken, maar het water en bacterieen in Nepal zijn echt vreselijk. Drink daarom nooit lokaal water of uit een bron (zonder dat het goed gekookt heeft. Zelfs de flessen water in Kathmandu zijn niet te vertrouwen. Let goed op dat ze geceyled zijn (kunnen hergevuld zijn) en eet nooit Salade of ijs of drink een Lashi. Daarintegen is de yogurt heerlijk.

Tip: Je kan pilletjes bij de apotheek bestellen om het water te zuiveren. Heel handig in geval van nood. En neem zeker immonium mee (iedereen wordt in Nepal ziek).